Διοικητικό Συμβούλιο

Το Π.Ι.Π.Μ. διοικείται από εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου η θητεία είναι τριετής. H Α.Θ. Παναγιότητα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ασκούν την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου και ορίζουν τον πρόεδρο αυτού. Με υπόδειξη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας ορίζονται και ο Διευθυντής του Ιδρύματος, ο Έφορος καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Ως πρόεδρος ορίζεται ο εκάστοτε Ηγούμενος της κειμένης στην Θεσσαλονίκη Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Βλατάδων, στον περιβάλλοντα χώρο της οποίας και σε σύγχρονο κτηριακό συγκρότημα στεγάζεται και λειτουργεί το ΠΙΠΜ.

Ένα από τα εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο Διευθυντής του Ιδρύματος. Τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι έγκριτοι πολίτες του επιστημονικού, κοινωνικού και επιχειρηματικού κόσμου της Ελληνικής Επικράτειας.

Σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος

Πρόεδρος : Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων, Δρ. Θ.
Αντιπρόεδρος : Ο κ. Θεόδωρος Γιάγκου, καθηγητής του Κανονικού Δικαίου στη Θεο­λο­γική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Διευθυντής : Ο κ. Συμεών Πασχαλίδης, Καθηγητής της Πατρολογίας και Αγιολογίας στη Θεολογική Σχο­λή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Έφορος : Η κ. Φλώρα Καραγιάννη, Δρ Αρχαιολόγος- Θεολόγος, Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, ΥΠΠΟΑ

Μέλη

1. Αναστάσιος Βαβούσκος, Δικηγόρος, Δρ. Ν.
2. Αναστάσιος Ιορδάνογλου, Ομότιμος Καθηγητής Βαλκανικών Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών (ΠΑΜΑΚ).
3. Πολύβιος Στράντζαλης, Θεολόγος, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Μ.Ε.
4. Απόστολος Γιάντσης, Διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
5. Γεώργιος Ξεινός, Ιατρός - Λογοτέχνης.
6. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ – Πρόεδρος Φ.Α.Α.Θ.